Informație

Woodpeckers

Woodpeckers



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ciocănitorii aparțin ordinului picătoarelor de lemn și formei care unesc aproximativ treizeci de genuri și două sute douăzeci de specii. Aproape toți picătoarele sunt sedentare sau nomade.

Zborurile, de regulă, fac doar distanțe mici și zboară reticenți. Ciocănitorii nu formează colonii, dar aproape întotdeauna trăiesc singuri.

Ciocănitorii sunt păsări de dimensiuni mici până la medii. Lungimea corpului lor variază de la opt la cincizeci de centimetri, iar greutatea lor este de la șapte la patru sute cincizeci de grame. Un ciocănitor care trăiește în America de Sud are o greutate de șapte grame - este un ciocan cu față de aur (lungimea corpului său este de doar opt centimetri).

Cel mai mare membru al familiei trăiește în Asia de Sud-Est. Acesta este un ciocănitor minunat de mueller. Lungimea corpului său depășește șaizeci de centimetri, iar greutatea sa este de șase sute de grame.

Zona de distribuție a copacilor de lemn acoperă zonele de pădure. Această caracteristică a vieții lor s-a reflectat în special în structura picioarelor acestor păsări. Picioarele de lână sunt scurte. Degetele lungi (dintre care două sunt îndreptate înainte și două înapoi) sunt înzestrate cu gheare ascuțite.

Practic, indivizii din toate speciile de picătoare, când urcă în copaci, au un suport sub formă de pene de coadă, care sunt foarte bine dezvoltate în ele, cu excepția picătoarelor, care formează o subfamilie.

Ciocănitorii au un cioc puternic și subțire. Servește la gâdilarea lemnului sau a scoarței în căutarea hranei sau la amenajarea unui cuib. În aceste scopuri, ciocul placilor turnante nu este potrivit. Este prea slab și nu este conceput pentru cizelarea lemnului.

Ciocănitorii au o limbă lungă. Servește la extragerea insectei detectate din găurile din lemn. Unii picăcioși mănâncă termitele, furnicile și chiar fructele de pădure și plantează semințe iarna.

Clutch of woodpeckers conține, de regulă, de la trei la șapte ouă de culoare albă cu o suprafață strălucitoare. Perioada de incubație variază de la zece la doisprezece zile. Atât femela, cât și masculul participă la incubație. Puii se nasc neputincioși și goi.

Zona de distribuție a picătoarelor de lemn este uriașă. Aceste păsări se găsesc aproape peste tot. Nu pot fi găsite decât în ​​regiunile circumpolare, în Madagascar, Noua Guinee, Noua Zeelandă, Australia, Irlanda și pe unele insule oceanice. În Rusia, puteți găsi reprezentanți ai paisprezece specii din familia păsărelilor. Dintre acestea, cele mai răspândite sunt Picioarele mai variate, Marele variat, Cu părul gri cu trei picioare, Picătorii verzi, precum și Vertinek și Zelna. Ciocănitorii locuiesc în păduri. Adesea aceste păsări sunt atașate de păduri. Aici trăiesc, echipându-și locuința în copaci și aici mănâncă. Diversitatea biologică este asigurată, printre altele, de condițiile climatice - de exemplu, umiditatea relativă mare contribuie la abundență. Cert este că există mai mulți copaci în aerul umed, care sunt predispuși la putregai și infecții fungice. Astfel, sunt create condiții ideale pentru existența insectelor. Și deja acestea din urmă sunt incluse în dieta picătoarelor. Există unele specii de picătoare care s-au putut adapta condițiilor deșertului. Acestea sunt, de exemplu, picătoarea andeană de tip Awl găsită în America de Sud și picătoarea de pământ din Africa de Sud găsită în Africa. Aproape numai pe pământ gălbenușul verde își găsește hrana.

Ciocănitorii cuibăresc în goluri. Aceasta se aplică tuturor membrilor familiei. Un fapt interesant este faptul că unii indivizi ciocanesc în mod independent goluri (aparțin majorității speciilor familiei), iar alții nu. De exemplu, spinnecks pur și simplu nu sunt capabili să scoată singuri golurile. Cu toate acestea, aceste păsări sunt capabile să aprofundeze sau să extindă golul existent. De regulă, construcția și amenajarea unui gol au nevoie de aproximativ două săptămâni. Dar coada, care se găsește în sud-estul Statelor Unite, poate construi un gol pentru câțiva ani.

Stăpânul cu factură albă este un locuitor din America de Nord. Indivizi ai ciocănitorului cu factură albă se găsesc în sud-estul acestui continent. Reprezentanții speciei au stăpânit vaste teritorii de păduri mlăștinoase. Colorarea este strictă. Negrul este culoarea principală a penajului ciocănitorului. Există dungi albe largi pe părțile laterale ale gâtului (începând din partea din spate a capului). Aceste dungi se conectează între ele în spate. Aproape întreaga aripă a ciocănitorului cu albe este de asemenea albă. Reprezentanții acestei specii sunt înzestrați cu un tuft frumos. La femel, este negru, iar la mascul, roșu aprins. Ciocul cu picătoarele albe este cenușiu, motiv pentru care acest ciocan a primit numele. Lăbușul cu factura albă este mare. Lungimea corpului său depășește jumătate de metru. Acești picătoare de lemn trăiesc în perechi. Poate că cuplurile consacrate persistă de-a lungul vieții. Dieta picătoarelor de lemn cu factură albă, de regulă, include pupae, larve și gândaci adulți; la sfârșitul verii și toamnei, o diversifică cu fructe și fructe de pădure de copaci sălbatici.

Ciocănitorii cu factură albă se reproduc în martie. Aceste pasari sunt extrem de atente. În perioada de cuibărire, ei caută cele mai retrase colțuri ale pădurii. Golul este construit doar în trunchiul unui copac viu. De regulă, este stejar. Golul se așează la o înălțime semnificativă. Adesea, intrarea în gol este sub o ramură sau o ramură mare. Acest lucru este necesar pentru a proteja golul de apa care curge în ea pe vreme ploioasă. Golul este ciocănit atât de bărbat, cât și de femelă. Numărul de ouă dintr-un ambreiaj variază de la cinci la șapte. Au o suprafață albă pură. Ouăle se pun direct pe fundul golului. În partea de sud a gamei de distribuție a picătoarelor cu factură albă, puii eclozează de două ori pe sezon. În regiunile nordice ale gamei de distribuție, picătoarele au un singur ambreiaj pe sezon.

Obiceiurile ciocănitorului cu factură albă sunt speciale. Aceste păsări au un zbor ondulat neobișnuit de frumos, iar în timpul zborului de la un copac la altul, picătoarea cu ceară albă urcă mai întâi în vârful copacului și apoi alunecă în jos. În același timp, el descrie un arc neted (nu-și alungă aripile). Pescărușul cu factura albă parcurge rar distanțe lungi. Într-o măsură mult mai mare, el preferă să urce ramurile copacului și trunchiul. De multe ori sare dintr-un copac în altul.

Vocea ciocănitorului cu factura albă poate fi auzită pe o rază de un kilometru. Pescărușii cu factură albă emit un strigăt de trei silabe, clar, plăcut și sonor de „animal de companie-animal de companie” atât de des încât uneori este dificil să răspundem la întrebarea dacă aceste păsări au tăcut cel puțin un minut pe parcursul zilei.

O examinare atentă a trunchiurilor de către picători este importantă pentru găsirea hranei. Aceste păsări încep să caute hrană din fundul copacului. Ciocănitorul se mișcă în sus într-o spirală, examinând nu numai trunchiul, ci și ramurile mari. Ciocanii ciocanesc fisuri și fisuri în scoarță, unde găsesc insecte. Ciocănitorii sunt păsări foarte puternice. Aceștia pot învinge o zveltă lungă de douăzeci de centimetri cu o singură lovitură din cioc. Când ciocănitorii găsesc un copac mort, dau jos câțiva metri pătrați de suprafața trunchiului său în doar câteva ore.

Frumusețea picătoarelor cu factură albă este motivul distrugerii lor. Oamenii ucid aceste păsări pentru capul lor neobișnuit. Călătorii deseori își doresc să cumpere capul acestui lăcuș ca o amintire. Pentru ei, acesta este un fel de suvenir, care amintește de locurile în care picătoarea cu ceară albă locuiește pe soluri mlăștinoase. Astăzi, ciocănitorul cu factura albă a devenit o pasăre rară. Mai mult, într-o parte semnificativă a zonei sale de distribuție, aceasta a dispărut deja.

Ciocănitorul de ghindă este înflorit. Rezervele sale sunt imense. În toamnă, picătoarele de ghindă împletesc mii de găuri mici în trunchiurile și ramurile de pini, eucalipt și stejari. Ele servesc ca loc pentru ghinde. Uneori, picătoarele produc celule similare chiar și în stâlpii de telegraf. Mai mult decât atât, dimensiunea cămarilor de pică este uimitoare. De exemplu, într-una din pădurile din California, au fost numărate aproximativ douăzeci de mii de ghinde, care au fost conduse de un ciocănitor de ghindă în scoarța unui copac de sicomor. Mai mult, aproximativ cincizeci de mii de ghinde au fost găsite în scoarța unui pin.

Picatorii de ghindă trăiesc în grupuri separate. Fiecare grup include de la trei la doisprezece picătoare și ocupă un teritoriu destul de mare. Indivizi străini sunt expulzați din teritoriul ocupat și fiecare membru al grupului participă la apărare. Întregul grup recoltează ghinde împreună și folosește, de asemenea, stocul recoltat la nevoie. Odată cu debutul arcului, grupul pliat nu este împărțit în perechi separate. Un cuib comun este înființat și toate femelele depun ouă în el. De asemenea, incubația ambreiajului are loc colectiv, precum și hrănirea descendenței care s-a născut. Stilul de viață monogam al copacilor de ghindă este rar și aproape întotdeauna temporar. Acestea sunt instinctele.

Picatorul verde se remarcă prin frumusețea sa. Aripile și partea dorsală a corpului au o culoare gălbuie, penele de zbor sunt înzestrate cu culoare maro, coada superioară este de un galben strălucitor. Coada este de culoare maro-negru. Este decorat cu dungi transversale cenușii. Partea din spate a capului și partea superioară a capului sunt roșiatice, în timp ce obrajii și zona ochilor sunt negre. Partea ventrală a corpului unui picător verde este de un verde pal. Această culoare este variată de dungi întunecate. Forma de corp a ciocănitorului verde este oarecum similară cu cea a marelui picător de lemn. Cu toate acestea, mărimea picătorului verde este puțin mai mare. Lungimea corpului ciocănitorului verde variază de la treizeci și cinci la treizeci și șapte de centimetri, iar greutatea ajunge la două sute cincizeci de grame.

Picătorul verde este un locuitor al pădurilor europene mixte și de foioase. Se găsește la est de Volga, precum și în Caucaz și Asia Mică. Picatorul verde preferă să dezvolte teritorii în care pădurile sunt înlocuite cu spații deschise, iar spațiile deschise de păduri. Cel mai bine se stabilește în păduri bogate în copaci de vârste diferite. O varietate de insecte sunt incluse în dieta acestor păsări, dar furnicile sunt hrana cea mai preferată. Ultimul ciocănitor este gata să mănânce în cantități uriașe. Picătorii verzi, ca și alți picăți, caută insecte pe trunchiurile copacilor, dar pentru a prinde furnici, picătorul verde este obligat să coboare pe pământ (ceea ce, în principiu, nu este lipsit de vânătoare). Ciocănitorii fac pasaje adânci în interiorul furnicurilor descoperite. În mod similar, picătoarele verzi caută pupa acestor insecte.

Picătorii verzi sunt păsări prudente. Perechile de indivizi formați echipează goluri la distanță unul de celălalt. În acest sens, întâlnirea cu reprezentanții acestei specii nu este o sarcină ușoară. Totuși, picătoarele verzi își dau locația în perioada de cuibărit, când încep să strige. Mai mult, atât bărbatul, cât și femela urlă toată ziua în ordinea următoare. Gropurile sunt sculptate de picătoarele verzi, în principal în copaci vechi și în descompunere. Poate fi salcii, sedge, aspen. Ouăle sunt depuse în mai. Un clutch conține de la cinci până la nouă ouă albe strălucitoare. Ambii părinți sunt implicați în incubația ouălor și în hrănirea ulterioară a puilor.

Picatorul de pământ este o pasăre de talie medie. Lungimea corpului pământului de pământ este de aproximativ douăzeci și cinci de centimetri. Picatorul de pământ are o culoare destul de modestă a penajului - se caracterizează în principal printr-o culoare maro-măslinie. Capul ciocănitorului de pământ este gri.

Picatorul de pământ este un locuitor al teritoriilor sud-americane. Prefera sa se lipeasca de zonele fara adaos. Picatorul de pământ locuiește adesea în versanții râurilor, pe malurile râurilor înalte sau în afluențele versanților montani. Acest tip de teren este neobișnuit pentru majoritatea membrilor familiei. Picatorul de pământ a reușit să se adapteze cât mai mult la astfel de condiții de viață. Reprezentanții acestei specii pot fi rareori observați în pădurile de tufișuri dense. Ciocănitorii de pământ se mișcă de-a lungul pământului prin sărituri, de aici vine numele speciei - acești picătoare de lemn nu ciocănesc scoarța și lemnul copacilor, dar sunt capabili să facă mișcări pe versanții dealurilor etc. alimente. Lungimea locuinței ciocănitorului de pământ (unde se nasc urmașii) atinge aproximativ un metru - în aparență pare o gaură, care la final formează o mică peșteră. Picătorii de lemn măcinate acoperă de obicei partea inferioară a acestei peșteri cu pete de păr de animale. Ambreiajul picătoarelor de pământ conține de la trei la cinci ouă. Ouăle sunt albe pure. Reprezentanții acestei specii sapă o parte semnificativă din viața lor pentru a găsi hrană. Picătorii de pământ pot găsi hrană pe suprafața pământului. Dieta lor include larve de insecte și adulți, în plus, păianjenii și viermii își diversifică dieta.

Stăpânul auriu este binecuvântat cu culori strălucitoare. Colorația acestui ciocănitor este destul de strălucitoare și frumoasă. Latura dorsală a corpului acestei păsări mici (lungimea corpului ciocului de pământ este de aproximativ douăzeci și șapte de centimetri) are o culoare brună argiloasă, care este diversificată de dungi transversale de coada superioară alb-negru. Partea ventrală a corpului ciocanului auriu este albă, pe fundalul căreia ies în evidență pete negre. O dungă roșie conturează capul gri al unui picător de aur. Trunchiurile cozii și penele de zbor au o culoare aurie. Când zboară, reprezentanții acestei specii își bat aripile destul de des. Zona de distribuție a ciocanului auriu acoperă câmpiile continentului nord-american. Carnea ciocănitorului auriu este foarte apreciată de vânători.

Picatorul cu cap roșu este un locuitor tipic al continentului nord-american. Picatorul de cap roșu este relativ mic - lungimea corpului său atinge doar douăzeci și trei de centimetri. Acest ciocan are o construcție densă. Gâtul său este scurt și capul mare. În America de Nord, ciocănitorii cu cap roșu încearcă să se lipească de pădurile rare. Pentru hrănire, aceste păsări zboară adesea spre margini. Uneori, acești picătoare zboară în așezări. În primăvară, picătoarele cu cap roșu își construiesc rar un nou gol. Practic, aceste păsări caută golurile existente, clar, „reconstruiesc” și le folosesc. Dacă mai multe goluri sunt scobite pe un copac, atunci unul dintre ele este angajat din nou. Pescărușii cu cap roșu se scobesc doar în copaci morți vechi, în timp ce nu pot construi un cuib în copaci sănătoși.

Pescărușul cu cap roșu are o dispoziție răutăcioasă. Aceste păsări sunt foarte neliniștite. Ele pot, de exemplu, să lovească pe acoperișurile clădirilor rezidențiale cu ciocul și să se urce pe ferestrele lor. Pescărușii cu cap roșu se ascund adesea când o persoană se apropie și apoi se regăsește, dând drumul pe locul unde stă. Astfel, ei par să râdă de o persoană care nu și-a observat imediat prezența. Picioarele cu cap roșu pot provoca probleme și în viața economică a omului. Turmele uriașe ale acestor păsări de lemn distrug livezile, mănâncă fructe de pădure etc. Aceste păsări sunt foarte interesante pentru a face față merelor - cu toată puterea lor, cufundându-și ciocul în fructe, îl smulg. Cu această povară incomodă, picătoarea cu cap roșu zboară până la cel mai apropiat gard, unde, după ce îl rup în bucăți, îl mănâncă. Pescărușii cu cap roșu produc pagube mari câmpurilor de cereale. Aceste păsări nu doar că mănâncă boabele, ci și călcă urechile în pământ sau pur și simplu le rup.

Picatorii de cap roșu sunt capabili de prădare. Aceste păsări nu le place să bea ouăle pe care le găsesc în cuiburile de păsări mici. După ce și-au satisfăcut foamea, indivizii din această specie se adună în turme mici. În acest moment, încep să vâneze insecte.Stând pe crengi, ei privesc insectele zburătoare și apoi, cu ajutorul unor viraje și piruete, le prind. Această scenă este foarte interesantă de urmărit. Dieta acestor picătoare de lemn include insecte, fructe de pădure și fructe, precum și semințe și semințe dintr-o varietate de plante.

Ciocănitorul de cupru este un locuitor al teritoriilor Americii de Nord. Zona de distribuție acoperă regiunile semi-deșertice occidentale ale continentului. Stilul de viață al ciocănitorului de cupru este oarecum identic cu stilul de viață al picătorului de aur (în parte, aceste două specii sunt asemănătoare una cu cealaltă). O caracteristică distinctivă importantă a picătorului de cupru este capacitatea sa de a recolta alimente. Această caracteristică este extrem de importantă pentru acele condiții dure pentru păsări, în care trăiește copacul de cupru. Zona lipsită de viață aproape întregul an, pe care trăiește picătoarea de cupru, are o impresie negativă asupra oricărui călător care se găsește aici, pentru care o întâlnire cu picătarii de cupru poate fi foarte veselă și pozitivă. În tulpinile de agave uscate (în partea inferioară a tulpinii, iar apoi deasupra, se fac mici găuri), reprezentanții acestei specii creează un fel de cămară - aici păsările ascund ghinde. Dacă tulpina agavei este împărțită, atunci se va constata că aceasta este plină de ghinde, cu furnizarea căreia picătorul este nevoit să cheltuiască multă energie. Totuși, energia și timpul sunt necesare nu numai pentru construcția unor astfel de depozite, ci și pentru găsirea ghindelor în sine. Este posibil să le obțineți doar pe versanții celor mai apropiați munți, astfel încât picătoarele de cupru sunt obligate să efectueze zboruri kilometrice. În timpul sezonului uscat, picătoarele de cupru pot fi văzute în zonele în care agavele formează mănunchiuri - aceste picătoare de lemn sunt aici. În perioada ploioasă, picătoarele de cupru se dispersează pe văi - aici găsesc insecte, în principal furnici.

Stăpânul cu aripile ascuțite este o pasăre mică. Dimensiunea sa nu depășește dimensiunea acestui ciocan este înzestrat cu o culoare variată de penaj. Culoarea lui este variată. O trăsătură distinctivă a acestei specii este prezența aripilor ascuțite. Zona de distribuție a acestor picătoare de lemn acoperă teritoriile Sakhalin, regiunea Ussuri, Insulele japoneze și sudice Kuril, Peninsula Coreeană, precum și provinciile de nord-est ale Chinei. În perioada de cuibărit, picătoarele cu aripi ascuțite încearcă să adere la plantațiile de copaci moi. Poate fi plopi, tei, catifele etc., în astfel de copaci, este mai ușor pentru picători să găsească un gol sau să găsească unul existent. Depunerea se face în mai. În restul timpului, reprezentanții acestei specii pot fi găsiți în turme de țâțe. Împreună cu aceste păsări, ciocănitorii cu aripi ascuțite caută insecte, examinând cu atenție suprafața arbuștilor și a copacilor.

Picatorul de lemn cu trei picioare este o pasăre neobișnuită. Este foarte frumoasă și colorată. Dungile negre împodobesc spatele alb al picătorului cu trei picioare. Coada este neagră, mărginită cu dungi albe de-a lungul marginilor. La femela ciocănitorului cu trei picioare, coroana capului este gri, iar la mascul, galbenă. O trăsătură distinctivă a indivizilor acestei specii este absența unui deget de la picior. În picătoarele cu trei picioare, doar un deget este întors înapoi și doi sunt îndreptați în față. Picatorul de lemn cu trei picioare este mic. Lungimea aripii unui individ variază de la 12 la treisprezece centimetri. Zona de distribuție a acestor picătoare de lemn acoperă teritoriile Europei de Est și Centrale, Siberia și America de Nord. Păcătușii cu trei degete preferă să locuiască în pădurile adânci de conifere. În regiunile sudice ale gamei de distribuție, aceștia trăiesc în păduri de munte.

Perioada de reproducere a copacilor cu trei picioare începe devreme. Începe în februarie și durează până în mai. În acest moment, bărbații se bat activ pe crengi uscate cu ciocul, urlă și ciripesc într-un mod atrăgător. Păcănitorii de copaci goi se construiesc în molizi și larici (ultima opțiune este de preferat pentru aceste păsări), cel mai adesea aceștia sunt arbori arse sau în descompunere. Uneori, puteți găsi golul unui ciocan cu trei picioare chiar și în butoaie. Reprezentanții acestei specii, de regulă, construiesc un gol la o înălțime de la unu la șase metri. Ambreiajul constă din trei până la șase ouă albe. De ceva timp după ce puii zboară din cuib, ei cutreieră pădurea cu părinții. Cu toate acestea, puietul se dezintegrează curând.

Picatorul de lemn cu trei picioare este o pasăre vorace. Și foarte util pentru pădure. În decursul unei zile de iarnă, această pasăre este în stare să sfâșie scoarța din molidul care este infectat cu gândacii de scoarță, iar numărul de larve din acestea din urmă ajunge la aproximativ zece mii de bucăți! Dar chiar dacă picătoarea cu trei picioare nu poate face față atât de multă mâncare într-o zi, larvele de gândaci de coajă vor muri în continuare la frig.

Culoarea diferitor indivizi ai picătorului roșu variază. Tonul principal al penajului unor indivizi din această specie este cu adevărat roșu sau roșu ruginit. Colorarea altor indivizi poate fi castaniu închis sau maro. Coada și aripile picătorului roșu au dungi transversale negre. Penajul reprezentanților acestei specii este acoperit cu o substanță lipicioasă - acestea sunt sucurile furnicilor zdrobite de picătoarele roșii. Mirosul de acid formic pătrunde în penajul păsărilor de lemn roșii. Picatorul cu cap roșu este o pasăre mică - lungimea corpului este de aproximativ douăzeci și cinci de centimetri. O altă caracteristică interesantă este subdezvoltarea degetului mare. Din această cauză, picioarele ciocănitorului roșu la prima vedere par să fie cu trei picioare.

Stăpânul cu cap roșu construiește cuiburi unice. Mai degrabă, nu le construiesc deloc. Ciocănitorii roșii își fac cuiburile într-o furnică. Adevărat, furnicile sunt și ele neobișnuite - sunt construite de furnici mari direct în coroanele copacilor la o înălțime de doi până la douăzeci de metri de suprafața pământului. Dar cel mai uimitor lucru este că furnicile nu ating femela eclozatoare și ouăle în sine, deși femela picătorului roșu cade ușor pe pupa furnicilor. Ambreiaj de pică roșu este format din trei ouă. La început, ouăle au o suprafață albă, dar contactul constant cu acidul formic își face treaba și după un timp suprafața ouălor devine brună.

Grozavul de pete mare are o culoare variată de penaj. Este, într-adevăr, o pasăre foarte frumoasă. Principalele culori ale penajului sunt alb-negru. O trăsătură distinctivă a femelei de la mascul este absența unei pete roșii pe coroana capului.


Priveste filmarea: Exact Width Dado Jig. Woodpeckers Tools (August 2022).