Informație

Petrel

Petrel



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Petrelul (latină Procellariclassae) este un păsări marine de talie medie. Reprezentanții familiei petrelor sunt găsiți în largul țărmurilor tuturor oceanelor, în mare parte, în emisfera sudică. Ordinea petrelor (sau a celor cu tub) include 81 de specii. Penajul este fie complet închis, fie în două culori, cu partea inferioară a luminii.

Emisfera Sudică este renumită pentru cel mai mare număr de specii de petreluri locuite. Cinci specii cuibăresc în mările rusești, în plus, treizeci de specii pot fi văzute în timpul perioadei nomade. În timpul migrațiilor, 3 specii de albatros zboară pe coasta rusească a Oceanului Pacific: cu piciorul negru, cu spatele alb și cu spatele întunecat.

Baza nutrițională a speciilor mici cu nas cu pipă include calamari, pești mici și crustacee planctonice. Dieta reprezentanților mari ai acestui detașament include morcovul și gunoiul de pe nave. Cei mai mari reprezentanți ai ordinului cu vârful tubului sunt albatrosele, iar cei mai mici sunt persoane din familia petrel-furtunilor. Petrelii își petrec cea mai mare parte a vieții peste ocean, ceea ce este facilitat de structura corpului lor.

Pâine sau nas cu țeavă - numele aceleiași comenzi. Cât de diferite sunt aceste nume! Primul respiră cu poezie, iar al doilea pare cam nepoliticos. Și totuși, sunt strâns legate ... Cert este că, datorită tuburilor foarte clare din nasul petrelor (din cauza cărora a apărut cel de-al doilea nume), aceste păsări sunt capabile să-și petreacă o parte semnificativă a vieții peste mările și oceanele vaste.

Structura petrelor este adaptată maxim la viața asociată mării. În tuburile excitante ale petrelor există nări, prin care se eliberează săruri în exces (până la urmă, beau apă sărată de mare). Aripile cu nasul tubului sunt lungi și înguste, concepute pentru zborul în ascensiune. Degetele acestor păsări (sunt trei în total) sunt conectate între ele printr-o membrană de înot, care este foarte necesară pentru înot.

Este dificil pentru petreli să navigheze peste tărie. Structura corpului lor contribuie la viața de pe mare, deasupra mării și chiar și în grosimea ei - unele specii de nasuri de tub sunt capabile să se scufunde. Dar, din cauza dificultăților de mișcare pe uscat, petrelor le place să cuibărească în apropierea apei.

Printre petreluri, există și cele mai lungi păsări cu aripi din lume. Sunt albatrosuri. Lățimea lor de aripă poate depăși patru metri. Structura specială a aripii permite albatroselor să nu aterizeze mai multe zile.

Un clutch de petreluri conține doar un ou mare (alb). Este interesant faptul că reprezentanții mari ai animalelor cu nas în formă de tub țin recordul tuturor păsărilor pe durata incubării ouălor, care este de aproximativ două luni. Hrănesc puii timp de șase luni. Atât femela, cât și bărbatul sunt la fel de implicați în îngrijirea urmașilor.

Mulți pui cântăresc mai mult decât părinții lor până la sfârșitul cuibului. Ei primesc hrană sub formă de grăsime la stomac - un lichid uleios pe care adulții îl regurgitează. De la sine, acest aliment este foarte bogat în calorii. Se formează în stomacul glandular al păsării și, de fapt, este o rezervă alimentară. Cu ajutorul acestuia, petrelele nu pot doar să-și hrănească puii, ci și să meargă fără mâncare pentru câteva zile.

Petrelurile mari au un simț excelent al mirosului. Aceasta este o adevărată raritate pentru păsări. După miros, albatrosele găsesc deșeuri de la nave și carciune.

Unii reprezentanți ai nasurilor cu tuburi, în timpul rătăcirii, sunt capabili să ocolească întregul glob. Printre acestea se numără petrelul uriaș, petrelul rătăcitor și albatrosul regal. Deoarece calea lor trece prin latitudinile sudice și vânturile comerciale puternice suflă acolo, păsările prinse de acest vânt zboară în jurul întregului Pământ.

Albatrosele sunt cele mai mari petrel-uri. Greutatea lor ajunge la zece kilograme. Aceste păsări își petrec o parte semnificativă a vieții într-o stare în creștere peste mări și oceane. Acest lucru este facilitat de aripi neobișnuit de lungi - zborul în masele de aer nu necesită aproape niciun efort din partea albatroselor. Zi de zi, ei se scufundă acum în apropierea apei, apoi se ridică la o înălțime de 20 de metri. Iar aceasta face parte din viața lor.

Albatrosele sunt de lungă durată. Speranța lor de viață poate atinge optzeci de ani (în medie, șaizeci de ani). Acest fapt, în special, se explică prin absența aproape completă a inamicilor naturali la aceste păsări (datorită dimensiunii extrem de mari a albatroselor).

Albatrosele aranjează jocuri de împerechere. În același timp, fac zgomot, își întind aripile, își întind gâtul etc. toate acestea sunt însoțite de țipete stridente. Dar familiile create de albatros sunt puternice - supraviețuiesc toată viața.

Perioada de cuibărire a unui albatros rătăcitor este de unsprezece luni. Din aceasta cauza cel mai mare albatros nu este capabil să aibă urmași în fiecare an.

Nebunii sunt unul dintre cei mai obișnuiți reprezentanți ai ordinului cu vârful tuburilor din Rusia. Și-au primit numele datorită creșterii lor față de tot ceea ce este în jurul lor. Adesea în timpul cuibăririi - pe uscat - fulmarii pot chiar lăsa o persoană să se apropie destul de aproape. Zborul acestor păsări poate fi atât pasant, cât și fluturător. Pe vreme calmă, fără vânt, pot fi găsiți odihnindu-se direct pe apă sau zburând deasupra suprafeței sale.

Nebunii sunt singuri în mare. Ei se adună în turme numai de pe navele de pescuit pentru a colecta gunoiul. În același timp, se ceartă adesea și atunci puteți auzi crâșma acestor păsări.

Rutele de migrare toamna și primăvara nu sunt aceleași pentru mulți petreli. De exemplu, un petrel cu zmeură zveltă cuibărește pe insulele din apropierea Australiei. După ce urmașii devin independenți, de-a lungul coastei asiatice, ajunge în insulele din Marea Chukchi. Se întoarce la locurile sale de cuibărit pe un alt traseu, care se întinde pe coasta Americii.

Greutatea celor mai mici reprezentanți ai ordinului petrelor este de doar douăzeci de grame. Acestea sunt păsări din familia petrel-urilor. Cuibăresc în locuri protejate de atac: în golurile dintre pietre, în crevacuri sau înmormântări. Pe vreme calmă, petrelele de furtună pot fi găsite zburând peste apele mării. Zborul lor flutură. Pe vreme furtunoasă, aceste păsări neobișnuite preferă să rămână între valuri înalte - le protejează de vânturile puternice. Dieta petrelor de furtună include animale marine mici.

„Ploaia furtunoasă” este un fenomen binecunoscut pentru marinari. Acest număr mare de petreluri de furtună aterizează pe punțile navelor (acest lucru se întâmplă mai ales pe vreme rea). Marinarii le-au numit „înflăcărate”, în timp ce aceste păsări se adunează la corăbii la lumina luminilor.


Priveste filmarea: Введение в Petrel: Инклинометрия (August 2022).