Informație

Ciocârlii

Ciocârlii



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alunele formează o familie de păsări, care face parte din ordinea paserinelor. Ambreiajul conține de la două până la șase ouă.

Dimorfismul sexual nu este pronunțat. Larcii sunt păsări greu vizibile. Dieta de larks include insecte și semințe din diverse plante.

Familia include aproximativ șaptezeci și cinci de specii. Reprezentanții acestor specii locuiesc pe teritoriile Eurasiei, Australia, Africa și America; pe teritoriul Rusiei, puteți găsi paisprezece specii din familia lark.

Lăpirile se așează rar pe copaci și arbuști, ceea ce se datorează structurii speciale a degetelor. În plus, degetul posterior are o gheară destul de lungă, dreaptă, asemănătoare cu un pinten (ceea ce îngreunează, de asemenea, ca larksii să rămână pe ramuri subțiri).

Un cuib de lână este aranjat pe suprafața pământului și camuflat cu atenție. Ambreiajul conține de la două până la șase ouă. Ouăle sunt incubate de femelă timp de două săptămâni, după care se nasc puii orbi complet neajutorați. Masculii de la larca sunt capabili de onomatopee.

Iubitorii de natură rusă nu pot decât să știe despre lucernă. Skylark este o pasăre mică (doar puțin mai mare decât o vrabie comună), care este renumită pentru cântarea melodică și tare. Skylarkul locuiește istoric în partea de nord-vest a continentului african și în zona temperată a Eurasiei. Cu toate acestea, primii coloniști care au ajuns în Noua Zeelandă și în Australia au aclimatizat lucrul în aceste teritorii. În ciuda faptului că culoarea penajului de la prăjitura nu diferă prin luminozitate, este foarte atractivă. Culoarea penajului abdomenului este albă, spatele este gri. Lăbuțele sunt înzestrate cu un piept foarte larg, pe care se află pene maronite. Coada este mărginită de pene albe, iar pe capul acestei păsări se află o creastă mică. În general, se poate remarca faptul că laba are o colorare protectoare. Aceasta înseamnă că, cu ajutorul acesteia, această pasăre are capacitatea de a se ascunde de dușmani de pe pământ sau iarbă (lățul se deghizează în culoarea pământului maroniu sau a ierbii uscate). Lănțul masculin este ceva mai mare și este capabil să cânte. În plus, bărbații au o poziție verticală, mândră.

Lucerna este o pasăre mică. După cum am menționat mai sus, nu este cu mult mai mare decât o vrabie. Lungimea corpului schitului este în medie de doar optsprezece centimetri, iar greutatea sa abia atinge patruzeci de grame.

Larks sunt cântăreți grozavi. Câmpul rusesc este întotdeauna asociat cu cântarea unei larme. Lânga are o voce foarte clară și clară. Uneori ești uimit cum poate cânta această pasăre ore întregi. Totuși, aceasta este doar o impresie generală. De fapt, durata cântecului lâncii nu depășește zece până la douăsprezece minute, după care pasărea se odihnește ceva timp. Un fapt interesant este că alăpții ajung pe banda de mijloc la începutul primăverii, așa că, cu ceva timp în urmă, cântecul lor le-a reamintit țăranilor că iarna s-a terminat și munca agricolă a fost înainte. O trăsătură distinctivă a lucernelor este faptul că aceste păsări nu încep niciodată să cânte decât în ​​momentul în care răsare soarele. În Rusia, a avut loc o sărbătoare specială (se referă și la cele pre-creștine), care a fost însoțită de coacerea figurinelor din lănci. Această sărbătoare a fost cronometrată să coincidă cu sosirea bălților. În același timp, oamenii au repetat calomnii speciale pentru ca recolta să fie abundentă.

Lucerna nu poate fi găsită în pădure. E adevarat. Pădurea este singurul loc pe care schilomii îl ignoră. Aceste păsări preferă câmpurile, munții, stepele și pajiștile. Nu este neobișnuit să vezi aceste păsări înotând în nisip sau praf. Larcii își amintesc astfel de locuri și ulterior se întorc la ei de mai multe ori pentru a-și curăța penajul.

Călugăriile sunt păsări migratoare. Acest lucru este valabil numai pentru acei indivizi care locuiesc pe teritoriile nordice din raza lor naturală. Astfel, larcii care cuibăresc în regiunile sudice ale gamei lor de distribuție se caracterizează printr-un stil de viață sedentar. Începând cu luna septembrie, atât larcii bătrâni, cât și tinerii zboară spre iarnă, iar până la jumătatea lunii octombrie aproape nici o singură pasăre nu poate fi găsită pe locurile de cuibărit. Pentru iernare, larcii merg în regiunile nordice ale Africii, teritoriile sudice ale Asiei și țările Europei de Vest.

Masculii de larks sunt primii care ajung pe locurile de cuibărit. Ei aleg un loc potrivit pentru cuib, iar după ce alegerea corespunzătoare este făcută, aceștia lasă să clarifice restul indivizilor cântând cu voce tare că acest loc a fost deja luat. În relația dintre bărbați, alunecările și derapajele pe termen scurt sunt frecvente, care apar la granițele teritoriilor individuale. Femelele sosesc din iernii puțin mai târziu decât bărbații. Imediat la sosirea femelelor, perechile încep să se formeze, iar femela alege bărbatul deja „cu un apartament”. Comportamentul femeilor poate fi descris ca secretor. Își petrec cea mai mare parte a timpului pe pământ. Construcția comună a cuibului se încheie de obicei la mijlocul sau sfârșitul lunii aprilie. Cuibul este un coș obișnuit cu cea mai simplă structură, care constă din tulpini de ierburi de anul trecut (înălțimea cuibului abia atinge cinci centimetri). Cuibul este camuflat cu atenție și este destul de dificil să îl găsești. Uneori este amplasat într-o gaură, alteori sub o grămadă de iarbă, alteori se ascunde în mod inteligent lângă un colibă. Cu toate acestea, cel mai ideal loc pentru cuibărire pentru lucarnici este considerat a fi semănat cu câmpuri de primăvară și de iarnă. Aceste păsări acoperă suprafața interioară a cuibului cu lână în jos, coadă sau lână moale. În interiorul cuibului este așezat cu lână moale colectată de o pasăre, de păr și de jos.

Un clutch de lucarne conține patru până la șase ouă. Suprafața oului are o culoare eterogenă - există pete mici maro pe un fundal gălbui. Dimensiunea medie a ouălor este de 23 x 17 milimetri. Femela incubă ouă timp de două săptămâni. După această perioadă, puii se nasc. Corpul lor este acoperit cu puțin în jos. Puii Skylark se nasc neputincioși și orbi, dar cresc foarte repede. În zece zile de la eclozare, părăsesc cuibul. Și acest lucru este în ciuda faptului că până la această vârstă încă nu pot zbura (această artă devine disponibilă numai după câteva săptămâni de viață). De asemenea, puii nu se pot hrăni singuri la vârsta de zece zile. După părăsirea cuibului, urmașii se ascund în iarbă. Este aproape imposibil să le observați. Un fapt interesant este că, odată cu debutul lunii iunie, un lucarist feminin poate pune un al doilea ambreiaj. Viața independentă a puii născuți de această dată începe în iulie.

Dieta de larks este foarte diversă. Ca hrană de origine vegetală, lăcarii consumă semințe din diverse plante și plante cereale (semințe de vrabie, murături, hrișcă de pasăre). Larcii sunt întotdeauna dispuși să mănânce semințe, cum ar fi meiul sălbatic. În timpul maturarii cerealelor pe câmpuri, larcii se hrănesc deseori cu câmpuri de grâu. Adesea, fac raid pe câmpurile semănate cu ovăz. În același timp, orzul și secara nu sunt în mod clar populare printre aceste păsări. Motivul este că aceste culturi sunt mai uleioase. Lăbuțele ciugulesc pietricele mici cu semințe. Au nevoie de ele pentru o mai bună digestie a semințelor de cereale dure. Ajunsi la locul de cuibărit la începutul primăverii, lăstarii de câmp mănâncă adesea doar culturile crescute. Astfel, păsările își reamplifică corpul cu alimente cu vitamine. Alunele nu sunt vegetariene, ceea ce înseamnă că dieta lor conține nu numai plante, ci și hrană pentru animale. După ce zăpada s-a topit de pe suprafața pământului, larcii au ocazia să se hrănească cu diferite insecte - acestea pot fi larve, păianjeni, mici buguri, fluturi pupae. Dieta de vară a lâncilor include în principal insecte. De obicei, larcii vânează pe pământ. Astfel, aceste păsări nu prind acele insecte care urcă pe vârfurile tulpinilor de iarbă și, de asemenea, nu vânează în zbor. Roua este principala sursă de apă pentru lăstari.

Lăbuțele sunt capabile de onomatopee. În cântecul larks, este posibilă distingerea vocii nu numai a altor păsări, ci și, de exemplu, a rozătoarelor de stepă. Mai mult decât atât, prin conținutul sonor al cântecului (și larks-urile transmit cu exactitate sunete), specialiștii pot dezvălui informații despre păsările cu care au hibernat lăcașii. Uneori, repertoriul lucarilor este atât de divers, încât este dificil să-i separi cântecul de zdrobirea broaștelor, scârțâitul unui tit, etc.

Skylarkul are o voce tare. Sunetul cântecului acestei păsări se întinde pe kilometri în jur. Câțiva bărbați, care se ridică înălțat pe cer, dau naștere sentimentului ca și cum cerul în sine cântă. Este foarte dificil să vezi singuri aceste mici păsări, ele se transformă în puncte inestetice. Un fapt interesant este faptul că diferiți bărbați cântă diferit (deși este foarte dificil să judecăm acest lucru la prima vedere) - depinde de capacitățile individuale ale cântărețului, de vârsta bolii și, de asemenea, de experiența sa. În plus, în funcție de cântecul larcii, este posibil să se stabilească din ce regiune se află o pasăre dată - genunchii cântecului diferă în funcție de apartenența individului la o anumită subspecie geografică.

Cântarea lăstarilor se termină brusc. Acest lucru este foarte uimitor, se simte ca un lark a fost oprit. La sfârșitul melodiei, bărbatul se prăbușește rapid. Cu toate acestea, acesta aterizează nu unde femela este direct, ocupată cu incubarea ouălor, ci aproape de acest loc, după care ajunge la cuibul deja pe pământ. O astfel de măsură este necesară pentru a nu atrage păsări de pradă la femelă.

Lungul este vulnerabil pe cer. Și într-o măsură mult mai mare decât pe pământ. Principalul dușman al larks este șoimul hobby. Acesta din urmă vânează doar în zbor. De aceea, lucernăria care vizitează cerul este o pradă ușoară pentru șoimul hobby. Este adevărat, micul lark, în principiu, are capacitatea de a scăpa. Cunoscuta cădere rapidă a unei pânze ca o piatră la pământ poate servi ca mijloc de evadare. În ciuda acestui fapt, un număr mare de lățari masculi mor ridicat pe cer. Lânga are dușmani pe pământ, în primul rând vulpi, ermini, nevăstuțe și dihoruri. În plus, ciorile și purtătorii aduc adesea pe ouăle din cuibul luminatorului, precum și pe urmașii săi fără apărare.

Lungimea poate fi îmblânzită. Destul de mulți iubitori păstrează aceste capturi în captivitate. Este, de asemenea, ispititor că, după ce a îmblânzit un tânăr mascul, puteți asculta cântarea lui până la opt ore pe zi. Durata de viață a larks în captivitate ajunge la zece ani. Oamenii trăiesc în natură mult mai puțin. Dar totuși, doar fermierii cu pasăre experimentați pot păstra o lână, deoarece este foarte timid. Este necesar să mențineți în detaliu dieta necesară. În caz contrar, faimosul cântec al lânii este puțin probabil să mulțumească casei proprietarului. De-a lungul timpului, cu o abordare corectă a păstrării, un lânc poate chiar lua mâncare din mâinile proprietarului.


Priveste filmarea: ROMÂNIA FURATĂ ȘI DE CIOCÂRLII - declaratii ministrul mediului (August 2022).